Dag van de Architectuur 2013
cn Robbert Errico

Staten-Generaal van stad Limburg

De Staten-Generaal van de Limburgse architectuur is een overlegmoment met focus op de Limburgse leefomgeving. Dit najaar is ‘Stad Limburg' het gespreksonderwerp. Het is een vervolg op de Staten-Generaal van vorig jaar, die handelde over het thema 'Provinciaal Bouwmeester Limburg, bouwsteen voor een sterk merk?'.
 
De Staten-Generaal van de Stad Limburg formuleert een ontwerpagenda voor Limburg. Het programma bestaat uit drie thematische denktanks waarin Limburgse (en andere) actoren in discussie gaan. De denktanks worden telkens ingeleid door een - voor het thema in kwestie - deskundige. Ruimte Vlaanderen zorgt telkens voor een bijdrage. Iedereen is welkom om (gratis) te komen meedebatteren.
 
Denktank 1 - ‘Welke schaal voor de Stad Limburg?’ - achterhaalt wat de juiste schaal is voor de ontwikkeling van de Stad Limburg en bepaalt de centrale ontwerpuitdagingen ervan. Architect Freek Persyn van 51N4E de verzorgt de inleiding. Denktank 2 - ‘Wat is de meerwaarde van de Stad Limburg?’ - wordt ingeleid door Rietveld Landscape en focust op de economische motor van de Stad Limburg. Ekim Tan (TU Delft/Play the City) leidt denktank 3 in - ‘Wie bouwt de Stad Limburg?’. Centraal staat het menselijk kapitaal van de Stad Limburg, de dragende kracht.

Inschrijven kan via www.architectuurwijzer.be. ‘s Avonds is er een lezing door Constantin Petcou.

 

 

Home Praktisch Mijn Dag Registreer/login
Mijn Dag ❤ / Mijn reservaties
Je moet ingelogd zijn om
te kunnen toevoegen aan 'mijn dag'.