Dag van de Architectuur 2013

Bloeiende Landschappen

Bloeiende Landschappen van de Westhoek tot het Maasland. Dag van de Architectuur 13 oktober 2013

Wordt Vlaanderen één grote parkstad? Hebben alle verkavelingstuinen samen de kracht van een natuurgebied? Is hoogbouw de beste oplossing voor het gebrek aan betaalbare bouwgrond? Hoe combineer je een fabriek met een winkelstraat? Komt na het groendak het groentendak?

‘Bloeiende landschappen’ toont de kansen van onze gebouwde ruimte.

Tijdens deze Dag van de Architectuur gaan we op zoek naar nieuwe woon-, werk- en samenlevingsvormen. Een bouwcultuur gebaseerd op de consumptie van ruimte wordt onhoudbaar. Alle projecten van de Dag van de Architectuur proberen op hun manier deze trend te keren door meer te doen met minder ruimte. De thematiek van deze Dag van de Architectuur is een vervolg op 'The Ambition of the Territory. Vlaanderen als ontwerp'.

Maar liefst 100 initiatiefnemers hebben gereageerd op de Open Oproep om activiteiten te organiseren. We tonen meer dan 200 projecten van de Westhoek tot het Maasland. Nieuw vanaf deze Dag van de Architectuur is de keuze voor 1 stad of regio als hoofdstad van de Dag van de Architectuur: dit jaar is dit Genk. Deze jonge parkstad zoekt samen met haar inwoners naar manieren om Genk om te vormen tot een duurzame en kwaliteitsvolle leefomgeving.

Home Praktisch Mijn Dag Registreer/login
Mijn Dag ❤ / Mijn reservaties
Je moet ingelogd zijn om
te kunnen toevoegen aan 'mijn dag'.