Het programma

Opengestelde gebouwen

77 gebouwen openen de deuren op de Dag van de architectuur. Elk van de gebouwen zijn recente realisaties. Door een eigenzinnige visie, een goed uitgekiend ontwerp, een exquise uitvoering of doordachte inplanting zijn het toonvoorbeelden van een hedendaagse architectuur en stedenbouwkundige aanpak.

In elk gebouw is een deskundige gids ter beschikking, de architect of de bouwheer van het gebouw. Deze geeft het verhaal achter het ontwerp, de ideeën van de architect of de eisen van de bouwheer. Zo komt dialoog tot stand tussen jou en de gids.

Te voet, met de fiets of per bus

Uit meer dan 30 rondleidingen kan je kiezen op de Dag van de architectuur. Opmerkelijke realisaties uit de hedendaagse architectuur, stedenbouwkundige plannen en uitdagingen passeren de revue. Inspiratie van de ontwerper, historische achtergrond, het planningsproces en de visie van de verschillende partijen worden uit de doeken gedaan.

Tijdens de tour is er ruimte en tijd voor een kritische reflex. Je kan deelnemen te voet, met de fiets of per bus. Kijk in het programma door te klikken op een stad en maak je eigen keuze uit het ruime aanbod.

Meer architectuur

Naast een rijkelijk programma van opengestelde gebouwen en rondleidingen kan je tijdens deze dag 'meer architectuur’ opsteken op allerlei activiteiten. Expo’s, lezingen, kinderateliers,… worden speciaal georganiseerd om de Dag van de architectuur extra op te luisteren.

Op deze website vind je het programma van 11.10.2009, maar ook in de weken voor en na de Dag van de architectuur worden heel wat activiteiten over architectuur georganiseerd in Vlaanderen en Brussel. Deze vind je terug in de architectuurkalender van het VAi.


Bekijk het volledige programma door te klikken op een stad en maak je eigen keuze uit het ruime aanbod.

Terug

 
partners